TE RINJTE SHQIPTARE QE STUDIOJNE NE EUROPE

TE RINJTE SHQIPTARE QE STUDIOJNE NE EUROPE

A e dini se cilat janë të dhënat në lidhje me të rinjtë shqiptarë që studiojnë në Europë?Një prej dukurive që ka prekur më së shumti rininë në Shqipëri lidhet me largimin e tyre jashtë Shqipërisë. Një ndër arsyet e largimit të të rinjve lidhet me studimet akademike. Shqipëria renditet e para në rajon për numrin më të lartë të studentëve që zgjedhin për të studiuar jashtë, në raport me numrin e banorëve. Sipas të dhënave të UNESCO-s (Organizata për Edukim, Shkencë dhe Kulturë e Kombeve të Bashkuara), mbi 20% e shqiptarëve të kualifikuar duan të ikin nga Shqipëria, duke e renditur Shqipërinë dhe Maltën si dy prej vendeve të vetme të Europës me këto shifra, së bashku me Grenadën dhe Guajanën në Karaibe, Eritrenë dhe Somalinë në Afrikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *